u229.no lån Det kan lønne seg å søke lån gjennom en låneportal

Det kan lønne seg å søke lån gjennom en låneportal

Det kan lønne seg å søke lån gjennom en låneportal post thumbnail image

På dagens marked finnes det mange tilbydere av ulike lån og kreditter. For å få en god oversikt, lønner det seg å bruke en låneportal. Denne samler all informasjon om tilbydere på ett sted. Slik blir det enkelt for deg å sammenligne informasjonen. Ved å bruke en portal, kan du finne det beste tilbudet på alt fra boliglån til kredittkort. Det er enkelt å benytte seg av dette. Ved å finne de beste tilbudene, kan du potensielt spare deg selv for flere tusen kroner i renter.

Ved å benytte deg av eksempelvis Finansportalen, finner du enkelt fram til informasjon om de ulike bankenes tilbud. Du fyller selv inn hvor mye du ønsker å låne, samt hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Dette kan være maksimalt ti år. Portalen vil så gjøre resten. Du får opp hvor mye månedsavdragene vil bli hos de ulike bankene, samt hvilken rente de tilbyr. Portalen kan brukes til både boliglån, billån, forbrukslån og kredittkort. Det er enkelt å komme seg videre fra portalen til den enkelte tilbyder. All informasjon er tilgjengelig.

Sammenligne forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån. Her står du fritt til å disponere pengene slik du selv ønsker. Derav ordet forbruk. Siden lånet ikke har sikkerhet i bolig eller annen eiendel, blir renten høyere, og lånet dyrere. Ved å bruke en sammenligningstjeneste, vil du kunne få flere tilbud. Disse bør du sammenligne, før du eventuelt signerer en kontrakt. Det gjør det enklere for deg å finne det beste og billigste tilbudet. Dette vil også spare deg for høye renter, dyre gebyrer og lange nedbetalinger.

For å best sammenligne forbrukslån, er det anbefalt å bruke en portal. Slik får du opp en liste med ulike tilbydere. Både tradisjonelle banker, og forbruksbanker du kanskje selv ikke ville tenkt på. Det er enklere enn å selv måtte søke opp alle bankene i landet, og sammenligne fra side til side. All informasjon ligger klar i portalen, med kun noen få tastetrykk. Dette gjør det både enkelt og oversiktlig. Hvis ikke informasjonen ligger tilgjengelig i portalen, kan du enkelt klikke deg videre til tilbyderens hjemmeside.

Lavest rente

Sammenlign for beste rente. Det kan spare deg for mye penger. Ved å velge lånet med den laveste renten, og korteste nedbetalingstiden, sparer du deg selv for høye renteutgifter. Selv om lånet er på ti tusen kroner opprinnelig, kan det lett dobles, dersom du betaler mye i renter årlig. Derfor er det lønnsomt å sammenligne alle tilbud du får på lån. Husk alltid å lese den lille skriften. Det er også forskjell på nominell og effektiv rente. Den effektive renten er det du faktisk betaler for lånet.

Det er altså den effektive renten du må følge med på, når du sammenligner lån. Dette er uavhengig av hvilket lån du søker. Den nominelle renten er lavere enn den effektive renten. Denne viser kun hva du betaler i renter alene. Den effektive renten inkluderer alle utgiftene knyttet til lånet. Disse innebærer renter, gebyrer og eventuelt andre kostnader. Selv om den nominelle renten ligger på 10 %, kan den effektive renten ligge på 2–3 % over dette.

Fordeler med en låneportal

Å bruke en låneportal når du skal søke om lån, gir mange fordeler. De har ofte flere tilbydere enn hva du er klar over. Det betyr at du kan innhente tilbud fra flere, enn dersom du hadde søkt i tradisjonelle banker. Du får også muligheten til å sammenligne alle tilbudene. Både på renter, samt totale og månedlige kostnader. Slik får du også en oversikt over de ulike lånene som tilbys. Dette innebærer alt fra boliglån, til kredittkort og firmalån. Dette kan dermed lønne seg både for privatpersoner og firmaer.

Da portalene viser tilbud fra flere tilbydere, kan du enkelt sende samme søknad til flere. Selv om én bank gir avslag, kan en annen innvilge samme søknad. Alle bankene henter inn samme informasjon fra gjeldsregisteret. De har likevel ulike kriterier å vurdere fra. Alle låneaktører kartlegger en søkers risiko ulikt. Å bruke en portal, vil altså gi deg bedre oversikt over alle tilbydere. Slik kan du enkelt se hvem som har det beste tilbudet for din økonomiske situasjon.

Påvirkning fra styringsrente

Har du bolig- eller billån, vil du oppleve at renten økes eller reduseres, i takt med endringer av styringsrenten. Et rentekutt på boliglånet kan tilsvare flere tusen kroner spart. Lån uten sikkerhet derimot, påvirkes ikke av styringsrenten. Du kunne spart flere tusen kroner, dersom rentene på usikrede lån hadde blitt redusert i takt med kutt i styringsrenten på andre lån. Bankene setter renten på forbrukslån etter etterspørselen på markedet. Ikke av rentene fra sentralbanken. Selv om styringsrenten settes ned, vil det altså ikke påvirke forbrukslånet.

Man kan reforhandle

Det er enkelt å sammenligne lånetilbud fra de enkelte bankene. Dette gjør det også enkelt å se hvor du kan få best tilbud. Har du eksisterende lån i en bank, kan du reforhandle rentene på dette. Du kan også flytte det til en bank med bedre tilbud. Det er utbredt aksept for å reforhandle renten på boliglånet. Det er derimot ikke like normalt å reforhandle forbrukslån. Du har likevel rett til å reforhandle alle dine lån. Dersom du får bedre tilbud et annet sted, kan du også bytte bank.

Refinansiering

Dersom du har flere smålån eller kredittkort, kan det være lønnsomt å samle alle til ett lån. Dette kalles refinansiering av gjeld. Du kan spare mye på renter, dersom du finner det beste tilbudet. Det er viktig å være oppmerksom på nedbetalingstiden. Selv om rentekostnadene ofte blir lavere totalt sett, kan du ende opp med å betale mer. Dette skjer dersom du sprer kostnadene utover en lenger periode. Det er anbefalt å samle alle smålån og kredittkort til ett lån. Det er likevel ikke anbefalt å redusere den månedlige utbetalingen, med mindre du må.

Få bedre oversikt

Med god oversikt over alle tilbudene som finnes på markedet, kan du enkelt finne det beste og rimeligste lånet. Dette enten det er til bolig eller ferie. Det lønner seg også å ha god oversikt over egen økonomi, og betalingsevne. Slik vil prosessen med å finne et lån, og sende søknad, gå fortere. Dermed vil det også ta kortere tid før pengene er på konto. Låneportaler og andre tjenester for sammenligning, gjør det enkelt å finne fram til de beste tilbudene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *